De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast header image 1
January 3, 2019  

Scholenactie

January 3, 2019

IMG_9356_kl.pngWin 13 gloednieuwe kinderboeken!

UPDATE 3-1-2019: DEZE ACTIE IS AFGELOPEN. DE WINNAAR IS: DE JOOP WESTERWEELSCHOOL IN AMSTERDAM.

Doe mee en maak kans op alle boeken voor basisschoolkinderen die in de eerste drie afleveringen van de GVP zijn besproken!

Wie kan meedoen?
Alle meesters, juffen en andere medewerkers van basisscholen in Nederland en Vlaanderen. Ook ouders die betrokken zijn bij de Facebookpagina, website, nieuwsbrief of schoolkrant van basisscholen kunnen meedoen.

Wat moet je doen?

1. Volg de GVP op Facebook, Twitter of Instagram. Dat mag vanuit een schoolaccount of een privéaccount.

2.
Plaats voor 1 januari 2019 een bericht over De Grote Vriendelijke Podcast op de website, Facebookpagina, in de nieuwsbrief of schoolkrant van jouw basisschool. Onderaan deze pagina vind je een voorbeeld. Dat mag je overnemen, maar het is natuurlijk ook leuk als je zelf een bericht verzint. Let op: in dat bericht moet in elk geval de website www.degrotevriendelijkepodcast.nl worden vermeld. Plaats je een bericht op de Facebookpagina van school, tag dan de Facebookpagina van De Grote Vriendelijke Podcast daarin. Ter illustratie mag je een foto of ons logo van deze website gebruiken.


3.
Stuur voor 1 januari 2019 een link naar het bericht of een screenshot/scan ervan naar info@degrotevriendelijkepodcast.nl en vermeld daarin ook de naam van het social media account waarmee je ons volgt.

Wat kan de school winnen?
Onder de scholen die aan deze actie deelnemen, verloten we een pakket met de dertien gloednieuwe kinderboeken voor de basisschoolleeftijd, die in de eerste drie afleveringen van de GVP zijn besproken. Als je aan deze actie meedoet, geef je ons toestemming om het adres van jouw school te delen met de uitgeverijen, zodat zij jou de boeken kunnen opsturen. De uitslag wordt in de eerste week van januari per e-mail bekend gemaakt aan de winnaar en op de sociale media van de GVP vermeld. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Met dank aan de uitgeverijen Karmijn, Luitingh-Sijthoff, Van Holkema & Warendorf, Querido, Ploegsma, De Eenhoorn en Gottmer.

Voorbeeldbericht:

De Grote Vriendelijke Podcast over jeugdliteratuur
Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast

Cadeautips nodig voor in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom? Luister dan eens naar De Grote Vriendelijke Podcast! Dit is de eerste Nederlandse podcast (een soort online radioprogramma) over kinderboeken. De maandelijkse podcast is een initiatief van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) en wordt opgenomen in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem.
In de onafhankelijke podcast bespreken Maliepaard en Friso maandelijks enkele nieuwe kinderboeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Ook interviewen zij een gast over diens werk. Dat kan een schrijver zijn, maar ook een illustrator of vertaler van kinderboeken. Het duo richt zich tot ouders, leerkrachten en andere volwassenen die geïnteresseerd zijn in jeugdliteratuur. Bas Maliepaard: “Er verschijnen veel interessante en boeiende kinderboeken en daar is relatief weinig aandacht voor in de reguliere media. Wij willen met dit nieuwe platform ons enthousiasme over jeugdliteratuur met anderen delen.” De podcast werd in september gelanceerd en inmiddels staan er meerdere afleveringen online, met onder anderen te gast: Jacques Vriens, Bibi Dumon Tak en Janneke Schotveld. De Grote Vriendelijke Podcast is te beluisteren via www.degrotevriendelijkepodcast.nl, Spotify, TuneIn en alle grote podcastplatforms, waaronder iTunes, Apple Podcasts en Stitcher. De GVP is ook te volgen op Twitter (@degvpodcast), Instagram (/degvpodcast) en Facebook (/degvpodcast).